BGS Motorsport la Erzbergrodeo, muntele de fier!

← inapoi

postat la data de: 29.05.2014


BGS Motorsport, reprezentat de doi membri ai echipei de enduro, cel mai titrat pilot al Romaniei, Ervin Kovacs si de extrem de talentatul Norbert Jozsa, se afla in Austria, la Eisenerz asteptand cu nerabdare startul in cea mai grea cursa de o zi de pe planeta:Erzbergrodeo!
Ajuns la editia XX, concursul anul acesta aduna peste 1850 de piloti inscrisi, dar dintre care doar 500 cei mai buni vor trece de calificarile de vineri si sambata.
Pe lista de start regasim nume internationale precum Graham Jarvis, Andreas Lettenbichler, fratii Hemingway (Ben si Dan), Paul Bolton, David Knight, Jonny Walker, Wade Young, Cody Webb, Dougie Lampkin, Alfredo Gomez si multi altii.
Ervin se afla la cea de-a 5-a participare a sa, in 2010 terminand cursa pe locul 43, in 2011 pe locul 32, in 2012 pe locul 11, iar in 2013, participa la aceasta competie cu mana rupta, terminand pe locul 16. 
Norbert este la prima sa participare.
Calificarea numita The Iron Road Prologue are 13.5 km, si are loc vineri si sambata, traseul fiind acelasi .Regulamentul este extrem de simplu: pilotii la un interval de 20 de secunde iau startul pentru a parcurge prologul. Se ia in considerare cel mai bun timp din cele 2 zile si in functie de aceasta se triaza cei mai rapizi 500 de piloti din cei peste 1850. Duminica acestia, aliniati in randuri a cate 50 de piloti iau startul in cursa propriu-zisa;Red Bull Hare Scramble. Primul start se da la ora 12,(ora Austriei),ca mai apoi la un minut distanta sa urmeze pe rand,urmatoarele linii. Cursa dureaza 4 ore,insumeaza 23 de km, insa ceea ce au de infruntat pilotii este de nedescris... Carl's Diner,The Dynamite,The Machine sunt doar unele dintre cele mai spectaculoase check-pointuri.
Puteti urmari cursa live pehttp://live.redbull.tv/events/378/erzbergrodeo-at-red-bull-hare-scramble/ pentru a afla in timp real pe ce pozitie se situeaza pilotii nostri.

Pe langa pilotii BGS Motorsport Ervin Kovacs si Norbert Jozsa la start se mai afla si romanii Babes Cristinel si Domokos Gereb.
Le tinem pumnii si revenim cu alte noutati direct de pe muntele de fier!