Muntele de fier invinge peste 460 de piloti!

← inapoi

postat la data de: 02.06.2014

Erzbergrodeo, la cea de-a 20-a editie a aratat lumii ca ramane un concurs la fel de greu de cucerit ca si muntele pe care se desfasoara.

Din totalul de 500 de piloti calificati doar 31 de piloti iau steagul de finish. Pe treapta cea mai inalta a podiumului se afla Johnny Walker ( GBR ), urmat de Graham Jarvis ( GBR ), iar locul 3 il ocupa Andreas Lettenbichler ( GER). Top 10 este alcatuit dupa cum urmeaza: 4- Alfredo Gome  ( ESP ), 5-Paul Bolton ( GBR ), 6-Dougie Lampkin ( GBR ), 7-Cory Graffunder ( CAN ), 8-Ben Hemingway GBR ), 9-Taylor Robert ( USA ), 10 Cody Webb ( USA ).

Pilotii BGS Motorport, Ervin Kovacs si Norbert Jozsa au incercat sa invinga ieri ceea ce este supranumit "Tougher than Iron, harder than Steel", insa din motive tehnice lesne de inteles tinand cont de solul din fosta cariera de fier, nu au reusit sa ia steagul de finish. Cu 21 de CheckPoint-uri din 23, Ervin este clasat pe locul 34, iar Norbert cu 12 CheckPoint-uri pe locul 93.

Calificat pe locul 68 dupa cele 2 zile de prolog, Ervin ia startul in a doua linie, ceea ce nu i-a fost foarte benefic deoarece deja pe prima urcare prinde blocaj. Din pacate ii cedeaza si ventilatorul si butonul de pornire, iar la trecerea peste bolovanii din Carl's Diner isi indoaie discul de frana fata. Motorul fierbe incontinuu, asa ca este obligat sa se opreasca din cand in cand pentru a evita calarea, fapt ce il costa timp pretios. Desi are parte de toate aceste ghinoane, parcurge traseul si ajunge sa faca ultima urcare Lazy Noon, in capatul careia era ultimul CP. Din pacate pentru el goarna suna exact in momentul in care ajunge sus, era ora 16:00, cursa se incheiase asadar nu i s-a luat timpul. Pentru a lua Finish-ul din tabara, Ervin ar mai fi avut nevoie de 5 minute....

Norbert ia startul in cursa cu numarul 59, asemenea colegului sau ,din a doua linie. Are un accident chiar dupa start, insa nu se lasa deconcentrat si parcurge nemilosul traseu aparent fara probleme. Din pacate, dupa CP 12, aproximativ la jumatea traseului i se rupe lantul. Problema mare, deoarece nu poate sa remedieze defectiunea, si este obligat sa abandoneze cursa.

Ervin: "Imi pare nespus de rau ca nu am reusit sa iau finish-ul. Am in spate un concurs foarte greu, am avut parte de foarte multe probleme tehnice, insa ma bucur ca totusi am reusit sa parcurg traseul integral, chiar daca mi-a luat cu 5 minute mai mult decat era timpul dat. Imi pare foarte rau pentru Norbert caruia i s-a rupt lantul si a trebuit sa abandoneze, sunt sigur ca daca am fi putut continua cursa impreuna, am fi terminat amandoi. Am invatat foarte mult la cursa asta,voi participa si la anu' si voi termina! :) Multumesc clubului BGS Motorsport pentru sustinere, multumesc sponsorilor si nu in ultimul multumesc prietenilor, atat celor aflati la cursa cat si celor de acasa pentru incurajari, a insemnat foarte mult pentru mine. Saptamana aceasta ma pregatesc pentru HECS, etapa a treia din CN de Hard Enduro, sper sa imi pot pune la punct motocicleta pana atunci, deoarece a suferit daune extreme."

Norbert: "A iesit destul de ghinionist acest Erzberg. Imediat dupa start in primul viraj un pilot era sa cada in fata mea, si incercand sa evit impactul cu el am luat o tranta foarte mare. M-am ales cu ventilatorul stricat si cu radiatorul de pe dreapta indoit. La inceput am mers mai precaut, insa incepusem sa depasesc, imi intrasem in ritm, cursa decurgea perfect. Din pacate pe la mijlocul traseului, dupa o ora si 40 de minute de mers, la CP 12 mi s-a rupt lantul. Nu am putut remedia problema deoarece nu aveam za de legatura la mine. Am ramas acolo in cele 2 ore si 20 de minute cat mai dura concursul in speranta ca vreun pilot are o za sa imi imprumute. Nu am avut noroc, asa ca dupa ce a sunat goarna mi-am impins motocicleta inapoi in paddock, ceea ce nu a fost lucru usor ,caci eu eram de partea cealalta a muntelui. Dar sunt sigur ca anul viitor va fi mai bine. Multumesc echipei mele penru sustinere si as vrea sa imi felicit colegul si prietenul Ervin care in ciuda atator probleme tehnice a reusit sa parcurga traseul si sa ii multumesc pentru toata sustinerea si incurajarea pe care am primit-o de la el."

Gingantul de fier este nemilos, si pentru a-l putea cuceri este nevoie si de foarte mult noroc, pe langa talent. Piloti precum Taichi Tanaka ( JPN) -locul 43, David Knight ( IMN )-locul 46, Benjamin Diesel ( AUT )-locul 50, Marcel Teucher ( GER )-locul 87, Juha Salminen ( FIN )-locul 293 sau Dan Hemingway ( GBR )-locul 404 (care a suferit un accident grav la picior), intaresc acest fapt.

 Felicitam pilotii BGS Motosport pentru rezultatele obtinute si ii incurajam pentru editia de la anul, care cu siguranta va fi cu mai mult noroc.