Podium 100% BGS Motorsport la Hard Enduro

← inapoi

postat la data de: 22.09.2014

Suntem mandri sa va anuntam ca la finele  Campionatului National de Hard Enduro, clasa A, toate cele trei trepte ale podiumului sunt ocupate de pilotii  BGS Motorsport.  Mai mult de atat, in continuarea podiumului, pe locul 4  se afla tot un pilot BGS Motorsport, astfel ordinea este urmatoarea:

  1. Norbert Jozsa; 2. Ervin Kovacs; 3.Varga Zsolt; 4. Robert Szakacs.

Norbert Jozsa a reusit sa isi intreaca colegul de echipa Ervin Kovacs cu un punct diferenta, castigand astfel la doar 17 ani, titlul de campion national.

Norbert va urca pe podium la decernarea premiilor de la sfarsitul anului si la ramura Enduro, clasa A E3, unde a terminat campionatul pe locul 2.

Pilotul declara:

" Este un mixt ceea ce simt, sunt extrem de fericit pentru mine si imi  pare rau de colegul meu care din motive de sanatate nu a putut participa la ultima etapa, astfel neavand sansa de a-si apara titlul. Tin sa ii multumesc lui, Ervin Kovacs, datorita lui sunt ceea ce sunt azi, tehnic vorbind. Ii voi fi mereu recunoscator ca m-a luat de la zero si m-a "crescut" la acest nivel. De asemenea, multumesc BGS Motorsport pentru ca ne-a dat sansa si ne-a ajutat sa formam o echipa puternica, le multumesc parintilor mei ca ma sustin, si bineinteles team managerului nostru Andrea Goga care a crezut in noi, ne-a ghidat, ne-a invatat ce inseamna echipa, colegialitate si ne-a ajutat pe tot parcursul sezonului. Imi felicit colegii de echipa, a fost un sezon frumos, cu rezultate foarte bune.”

Vicecampionul Romaniei, Ervin Kovacs dupa cum stiti a avut un an ghinionist. A participat la primele 4 etape de Hard Enduro precum si la Erzberg Rodeo (Austria) cu osul scafoid rupt, si din iulie a fost nevoit sa absenteze de la cateva curse importante. Printre ele se numara RedBull Romaniacs, Regiment 13, ultima etapa din CN de Hard Enduro, precum si Red Bull Sea to Sky, care se va desfasura in Turcia, weekend-ul urmator.

Ervin: "Este greu de descris ce simt pentru ca e al doilea an consecutiv cand am  ghinionul de a concura accidentat, cu dureri de nedescris! E frustrant  sa sti ca nu poti da 100% din tine, sau sa fi nevoit sa nu concurezi deloc. Mi-am sustinut colegii de echipa , le-am tinut pumnii si sunt bucuros si mandru pentru rezultatele pe care le-au obtinut. Astept cu nerabdare iarna, atunci ma voi putea apuca din nou de antrenamente, si de abia astept sa revin sezonul viitor complet refacut. Multumesc  intregii echipe, conducerii, team managerului, colegilor, staff-ului tehnic  pentru toata sustinerea de care am avut parte pe parcursul sezonului si pentru ca mi-au aratat ca suntem o echipa si in momentul in care am fost nevoit sa ma retrag de la curse si sa ma supun operatiei la mana. Am primit sustinere, am fost incurajat moral, si am avut parte de ajutor neconditionat. Sper ca sezonul viitor sa le pot multumi pentru toate astea prin rezultate mai multe si mai bune.”

Varga Zsolt, care anul acesta si-a trecut in palmares  locul 12 la clasa Experti al celui mai greu raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, va urca pe treapta a treia a podiumului Campionatului National de Hard Enduro. Acesta se declara multumit de rezultat, dar: "Sunt fericit ca am reusit sa termin sezonul pe locul 3, dar pentru anul viitor ,chiar daca va fi un an mai greu, deoarece voi avea de trecut examenul de bacalaureat am asteptari mai mari de la mine. Mai mari si mai multe.  Am toate ingredientele de care este nevoie pentru a progresa: parinti care ma sustin, varsta, dorinta de a-mi creste nivelul si nu in ultimul rand o echipa puternica care ma sustine si imi ofera sansa de a "creste" corect ca pilot . Ii multumesc clubului BGS Motorsport, team managerului Andrea Goga  si nu in ultimul rand domnului Costin Oprea pentru ajutorul si sustinerea primita pe tot parcursul sezonului.”

Robert Szakacs se afla pe locul 4 in clasamentul de Hard Enduro, dar pe acesta il putem considera cel mai complex pilot din sezonul acesta, el participand la aproape toate campionatele din ramura off-road. Desi a avut o accidentare grava la prologul RedBull Romaniacs, a putut reveni pe motor in timp util pentru a continua sezonul si pentru a-si apara locurile de pe podiumuri. Robert  termina sezonul pe locul 4 la Hard Enduro clasa Profi, in Campionatul National de Enduro, clasa Juniori  pe locul 2, si  Campionatul National de Endurocross, clasa A, pe locul 2.

Mezinul Attila Ilyes a avut de dat examenul de capacitate anul acesta, asadar a trebuit sa se imparta intre invatat si antrenamente, dar a reusit sa termine Campionatul National de Enduro pe locul 3, la clasa Juniori.

La clasa B a Campionatului de Hard Enduro il avem reprezentant pe Stefan Popescu, care desi este la primul sezon in care se concentreaza pe hard enduro, a terminat  pe locul 6 la general, dintr-un total de 131 de piloti.

Andrea Goga, team managerul echipei, a fost prezenta si ca pilot in Campionatul National de Hard Enduro, clasa C, clasandu-se la sfarsitul celor 5 etape pe locul 6, dintr-un total de 86 de piloti.

Andrea: " A fost un sezon cu emotii, bucurii, dar si momente triste datorate accidentarilor sau problemelor tehnice . Ma bucur ca ne-am inchegat ca echipa, colectiv, ca ne-am atins targhetul si  BGS Motorsport ocupa podiumul la ramura Hard Enduro, si mai mult decat atat, avem reprezentati si pe podiumurile ramurii Enduro si Endurocross.  Ii felicit pe baieti pentru rezultatele obtinute, sunt fericita ca am incheiat un sezon fructuos si sper la unul cel putin la fel de bun pentru anul urmator. Ii multumesc in primul rand lui Costin Oprea, cel care  a facut posibil sa existam ca echipa, precum si  tuturor sponsorilor, Superbet, GoldenTyre Romania, Kenny Racing, Gamma Broker, Murfatlar, BGS si bineinteles tuturor celor care ne-au sustinut  pe tot parcursul sezonului.