Pilotii BGS Motorsport pe ultima suta de m inainte de RedBull Romaniacs

← inapoi

postat la data de: 10.07.2015

Mai sunt doar 3 zile pana cand cei peste 380 de concurenti vor lua  startul la cel mai greu raliu de hard enduro de pe planeta -Red Bull Romaniacs.

Cei care vor reprezenta echipa BGS Motorsport la aceasta competitie sunt Norbert Jozsa si Stefan Popescu,ambii fiind inscrisi la clasa Silver (Expert). 

Norbert Jozsa:

Sunt foarte nerabdator sa inceapa Romaniacs-ul,practic mi se va indeplini visul din copilarie,sa fiu concurent la aceasta cursa.

Am oarece emotii din cauza prologului,nu ca nu i-as face fata ci pentru ca sunt atatia oameni spectatori care te privesc. La clasa mea abia cunosc cativa piloti,iar cei care au fost pe podium anii anteriori sunt adversari foarte puternici,nu-mi va usor sa concurez cu ei. Si cu asta v-am spus targhetul meu - as vrea sa termin cele 5 zile de concurs pe podium. Tineti-mi pumnii ! :)

Stefan Popescu:

Targhetul meu este sa termin cursa, nu aspir la un loc anume,si asta pentru ca este prima mea participare . Clasa Silver (Expert) este o provocare serioasa si sunt constient ca va fi foarte greu pentru mine,dar exact asta vreau:sa fie greu,sa fiu nevoit sa imi depasesc limitele. Frica nu imi e,dar am emotii foarte mari din cauza prologului. Insa,face parte din concurs,asa ca sper sa treaca repede ziua de marti,ca de miercuri,in padure,sunt in elementul meu. 

Din pacate,Ervin Kovacs,care in 2012 a reusit performanta de a termina cursa pe locul 7,clasa Profi (Gold),rateaza inca o editie,dar avem si vesti bune in ceea ce il priveste pe sportivul nostru: acesta dupa o pauza de un an,dupa cum puteti vedea si in poze, a revenit pe motor ! Urmeaza perioada de reacomodare,dupa care bineinteles revenirea lui in Campionate.

Ervin Kovacs: 

Am avut o surpriza foarte placuta la antrenamentele cu colegii mei,simt ca voi relua totul de unde am lasat,nu simt pauza de un an. Ma simt increzator si de abia astept ca incheietura mea sa mai capete mobilitate si putere,imi este foarte dor sa ma dau cu motocicleta,sa particip la competitii. Imi sustin colegii de echipa,le tin pumnii si le urez bafta,iar la anul promit sa revin in forma maxima.

Nici Andrea Goga (care in 2011 a format echipa Power Puff Girls cu Sorina Sandu,cele doua reusind sa termine aceasta competitie dura pe locul 16 -clasa Hobby,fiind astfel prima echipa de fete din istoria RBR care termina traseul integral), nu va participa la editia din acest an,motivul fiind simplu: lipsa de timp pentru antrenamente.

Andrea Goga - team manager:

Red Bull Romaniacs nu este un simplu concurs,este concursul la care reduci totul;stii ca esti inscris de la inceputul anului,te antrenezi pentru asta de la inceputul anului.Profiti de toate cursele de hard enduro premergatoare ca fiind un bun antrenament pentru Red Bull,vrei trasee cat mai extreme,obstacole cat mai grele cu gandul ca de asta vei avea parte la Romaniacs,ca vei nevoit sa iti depasesti limitele atat fizic cat si tehnic. Stiu cum e,tocmai de aceea prefer sa zic pas decat sa nu fac fata din lipsa de antrenament.

In ceea ce ii priveste pe Norbert si Stefan,sunt foarte optimista,pentru ca le stiu valoarea.

Norbert are 17 ani, si nu este simplu Campion National la Hard Enduro,el cu locul 16 la Erzberg Rodeo il urmeaza pe colegul lui Ervin Kovacs care in 2012 s-a clasat pe locul 11, si intra in elita hard enduro-ului international. Sunt ferm convinsa ca va continua cu rezultatele exceptionale pe plan mondial.Pe langa faptul ca este talentat,este si ambitios, perseverent,si da dovada de o seriozitate de invidiat. Isi impune un program de antrenamente atat pe motor cat si fizic,si se tine de acel program indiferent de vreme,de chef,nu lasa niciun factor sa intervina. Parintii lui il sustin 100% ,asta este un alt plus,asadar de la Norbert nu putem sa ne asteptam decat la un  rezultat foarte bun. 

Stefan  si-a ales clasa Expert pentru ca acela este nivelul lui si desi vor fi portiuni greu de trecut,se va acumula oboseala,va fi presiunea time bar-ului,sunt sigura ca a facut alegerea corecta si da,va termina cursa in prima jumatate al clasamentului. 

De luni echipa BGS Motorsport va fi in paddock-ul central la Sibiu,iar marti,incepand cu ora 10:30 puteti sa ii vedeti pe baieti la calificarile prologului.

Stati pe-aproape,va vom tine la curent cu stiri si poze despre evolutia lor zilnic!